יום ראשון, 17 באוגוסט 2008

איך להכין סושי בבית !

שלום ! אספתי בשבילכם כמה מדריכי וידיאו להכנת סושי.. בחרתי אותם מתוך עשרות מדריכים שבדקתי.. אז אני מקווה שזה יהיה פשוט..

אז קודם כל , בשביל להכין סושי מצרכים שבדר"כ אין בכל מטבח..
המצרכים הם :
אורז לסושי (אורז קצר ושמן)
חומץ אורז
דפים של אצות נורי - אני מצאתי כאלה בטיב טעם.
ירקות - גזר, בצל ירוק, מלפפון, אבוקדו - מה שבא..
דג טרי (מומלצים סלמון וטונה)

לסושי לא כשר אפשר להשתמש גם ב
שרימפס, צלופחים, בשר סרטנים ועוד..

אוקיי.. אז קודם כל צריך להכין את האורז.. תעקבו אחרי הסרטון הבא..
אני השתמשתי בו לא פעם והוא מצויין ! יש בסרטון גם את הכלים הדרושים להכנת סושי.. למרות שלא כולם הכרחיים.. הם מומלצים בחום :)




בסרטון הזה יש הסבר איך להכין רול סושי הפוך. שהאורז עוטף את העצה והתוספות..



בסרטון הבא תוכלו ללמוד איך להבין סושי מסוג ניגירי - סושי בלי אצה.. רק עם דג, ווסאבי ואורז..

יום ראשון, 10 באוגוסט 2008

מתכון להכנת פיצה בבית בקלות :)

אוקיי, אחרי המון פעמים שהשתמשתי במתכון הזה בעצמי אני רוצה לשתף אותו אתכם חברים.. מתכון מאוד פשוט ומאוד כיפי, איך להכין פיצה בבית ושהיא גם תצא טעימה :)

מצרכים לבצק (ל 2-4 פיצות - תלוי בעובי)
חצי קילו קמח
כף סוכר.
כפית מלח
כף שמרים יבשים
ומים לפי הצורך..

שאר הדברים שצריך:
רוטב עגבניות (אפשר מקופסה)
תבלינים - אורגנו, בזיליקום, מה שבא לכם
גבינה צהובה מגורדת (עדיף מוצרלה, אבל לא קריטי..)- כמה מאות גרמים..
תוספות - זיתים\פטריות\טונה\גבינה בולגרית\עגבנייה\בצל ומה שבא לכם בעיקר..
אז מה עושים בתכלס ?
1. שופכים לכערה גדולה את הקמח, הסוכר, המלח,השמן והשמרים.
2. מוסיפים מים ולשים - אם הבצק קשה, הוסיפו עוד מים, אם הבצק רך מידי, הוסיפו עוד קמח..

3.אחרי שלשים את הבצק, נותנים לו לנוח בקערה למשך שעה מתחת למגבת לחה (כדי שלא יתבייבש).

4. מרדדים על נייר אפייה משומן קלות לצורה הנבחרת (עיגול, מרובע, משולש וכ'ו...).
5.בשלב זה אפשר להוסיף סומסום בדפנות - למי שאוהב..(את הסומסום מדביקים בעזרת מעט מים בדפנות)
6. לוקחים את רוטב העגבניות, טוחנים אותו ביחד עם קצת מים ותבלינים אהובים.

7. מורחבים באחידות שכבהיפה של רוטב ומפזרים חצי מכמות הגבינה המגורדת (המיועדת לאותה פיצה..

8. מפזרים תוספות שאוהבים, ומוסיפים את חצי הכמות הנותרה של הגבינה..

9. מוסיפים עשבי תיבול (אורגנו, בזיליקום, מה שבא..)

10. לתנור :) חום גבוהה (200 מעלות) למשך 10-15 דקות (בבצדק עבה במיוחד יכול להיות שיקח יותר זמן.. להשגיח שהגבינה לא נשרפת יתר על המידה אבל שכן תבעבע..