יום שני, 21 ביולי 2008

מתכון לרביולי ברוטב שמנת


יש לך חבר/ה ? כמה פעמים מצאתם את עצמכם ביחד, תקועים עם השילוב הקטלני של רעב ושעמום, מה שגרר אתכם - במקרה והכיס אפשר - להדיר רגלכם למזללה הקרובה ולבזבז כסף רב על מוצרי מזון איכותיים..
לא עוד ! אפשר להכין אוכל טוב בבית (אם יש עוד בקשות למתכונים שימו בתגובות ואני אעלה..) וזה גם אפילו כיף.. מתאים לזוג, (יש הרבה עבודה במקרה הזה) והתוצאה מאוד מתגמלת ומספקת.. גם אם אתם חבורה של בנים או בנות עם חוש יצירתי ומטבח.. זרמו עם זה.. זה כיף !

אני רוצה להזהיר מראש, יש שני דרכים להכין את הפסטה הזאת :

הדרך הראשונה היא לקנות ראביולי מוכן (למשל מהמותג `לורנצו` שהוא ממש טעים) לחמם עשר דקות בסיר עם מים רותחים קצת שמן ומלח, להשיג רוטב שמנת ולהיות מפסוטים עד הגג..

הדרך השניה, והיותר מעניינת וכיפית היא להכין את הכל לבד , לפי הטעם שלך, ללוש את הבצק, לרדד אותו , לטבל את מילוי הגבינה כטעמך, להכין את הריבועים בגודל והצורה הרצויים, ולכמובן שגם את הרוטב ניתן להכין לבד..בדרך הזאת השתמשנו בכמה אנשים מוכשרים, אחי הגדול שמתמחה באפיה ובישול מגיל צעיר, אחותי הקטנה שעוזרת לאמא תמיד עם הבישולים ומשם יש לה נסיון.. וזוג אנשים יותר יצירתיים מאשר בעלי יכולות קולינריות, שהם אנוכי ודבי..

בפוסט הזה אני אציג לכם תמונה אחר תמונה איך להפוך קמח מים וביצים לפסטה המדהימה הזו (שעל מנה שלה במסעדה תשלמו בערך 40-60שקלים) ..

אוקיי, אז נתחיל מהתחלה, קודם כל הבצק..

המצרכים לבצק :
2 וחצי כוסות קמח
3 ביצים שלמות, טרופות קלות (לבצק קל יותר 2 ביצים ו2 כפות מים)
1 כף שמן זית
קורט מלח


טיפ מהשף : ישנו קמח מיוחד לפסטות - קמח מחיטת דורום או קמח יעודי לפסטות של המותגים המובילים - קצת יותר קשה ללוש אותו, אבל הבצק יוצא מאוד יציב ..



לפני שאתם בודקים אם יש לכם את הכל, אני מציע לכם לקפוץ לאיזה חנות לאכול או לאיזה שוק ולקנות מכשיר שיקח על חייכם מאוד , והוא המכשיר להכנת פסטה. עולה באיזור ה 60 שקל, נורא פשוט לעבודה.. רק חשוב לנקות אותו טוב אחרי השימוש .



פסטה ראביולי

. התפקיד שלו פה הוא רידוד הבצק, ככה שהוא יוצא בצורה אחידה וטובה.. בכל מקרה, מערוך יכול להספיק.. יש לרדד כ 10 פעמים עם המכשיר עד שהבצק מגיע לרמה הרצויה.. כמו כן עדיף לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים בשביל להגביר את הנוחות שבשימוש בחתיכות קטנות..


אחרי הלישה ולפני הרידוד יש להניח לבצק לנוח תחת מגבת רבע שעה, בנתיים אתם יכולים להכין את מילוי הגבינה ...

מצרכים למילוי גבינה :

חבילת גבינה יבשה (כנען או טוב טעם)

ביצה אחת

עשבי תיבול לבחירתכם (ריחן, טימין , שום)

כפית גבינת פרמזן

את המצרכים יש לערבב בקערה עד שנוצרת תערובת הומוגנית..

אוקיי תוך כדי כל העסק הזה רצוי שאנשים אחרים (בהנחה שאתם יותר מבן אדם אחד או שניים) יתחילו לעבוד בו זמנית על הרוטב.. ההכנה של הרוטב היא מאוד פשוטה ..

יש לקחת חבילת שמנת לאפיה ובישול ,שליש כוס חלב, שן שום, 30 גרם חמאה (אפשר גם להוסיף בצל ו-או פטריות למי שאוהב)
שמנת , רוטב שמנת


לשים את החמאה בסיר קטן ולהדליק אש גבוהה.... לאחר מכן לקתוש את שן השום לבפנים,(בשלב הזה גם שמים את הבצל הקצוץ והפטריות) לחכות כמה דקות (או עד שהבצל יזהיב) , ולהוסיף את השמנת. לאחר מכן מורידים את האש, מוסיפים כפית קורנפלור עדיף להשים אותה דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים, הקורנפלור עושה את התערובת סמיכה יותר ..

טיפ מהשף : במקום קורנפלור אפשר להשתמש במיץ של תפוח אדמה (מרסקים תפוח אדמה חי וסוחטים את המיץ שלו, זה מסמיך הרבה יותר יעיל מהקורפלור..



וכמו הקלישאה הישנה של תוכניות הבישול, גם אני ארצה להוסיף "חבל שאני לא יכול להעביר לכם את הריח של זה דרך המסך.." זה באמת ריח משובב נפש ..

חזרה לבצק !
מחלקים את הבצק לשתיים ומרדדים באותה צורה (אנחנו עשינו צורה מאורכת, אבל זה לא ממש משנה )
ומפזרים עליו חתיכות גבינה באופן הבא :


כן כן, זאת מכונה נפלאה !



לאחר מכן מניחים חתיכות מהמילוי גבינה על איזורים שונים של הבצק, על פי הצורה והגודל הרצויים, ומניחים את דף הבצק השני בדיוק על אותו בצק. חותכים אותו בעזרת רולר של פיצה כזה.. אם אין לכם כזה תחתכו עם סכין , לאחר החיתוך יש להדק את הקצוות עם מזלג.. הם נראים בערך ככה..

(הערה : הגודל בתמונה הוא דיי גדול, רצוי לעשות את הרביולים קטנים יותר..)



אחרי שסיימת להכין את הפסטה מה שנשאר זה רק לבשל אותה !

שימו מים רותחים בסיר, על גז באש גבוהה, כף שמן (אני מעדיף שמן זית) כף מלח .. אחרי הרתיחה לשים את הפסטה בפנים להוריד את האש ולכסות לא עד הסוף (לאפשר לאדים לצאת על מנת למנוע השתגעות.. להנמיך את האש ולחכות עשר דקות.. עד שהם מתחילים לצוף..
לאחר שהרביולי צפים אפשר להוריד את הסיר מהאש, לסנן את הפסטה ולשטוף אותה קלות ,
לשפוך לצלחת עם הרוטב מעל ובתאבון :)

נ.ב

אם למישהו יש הערות בנוגע לכתיבה, לבישול , טיפים וכו`, אשמח אם לא תשמרו אותן לעצמכם.. שלחו מסר, או כתבו תגובה פה למטה.. ואם אהבתם את הפוסט יש כפתור קטן כזה שאתם יכולים להביע את רגשותיכם יותר טוב בעזרתו :)

תודה חבר`ה, שבוע טוב !

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

קל להכנה וטעים תודה